Ahonnan a "sajtõrületem" indult - Podliveni sir

2012-01-29

sponsored links


Többen is kérdezték az elmúlt idõben,hogy mitõl  és hogyan  fertõzõdtem meg ennyire sajt-ügyileg.
Hirtelen nem is tudtam válaszolni a kérdésre, így hát elkezdtem gondolatban visszapergetni az idõt.
Így jutottam el ehhez a sajt féleséghez, amelynek az eredeti neve  Podliveni sir vagy nevezik  Sváb sajtnak is.
Ez a friss sajt meghatározó terméke a szabadkai tejpiacnak és hazalátogatásaim  minden alkalmával igyekeztem belõle bespájzolni kisebb-nagyobb adagot.
Azután utánanéztem hogyan készül.... vettem oltót....kerestem házi tejet.... utánaolvastam a sajtkészítés különbözõ formáinak...és innen már nem volt megállás :-)

És most jöjjön az " elsõ Szerelem"

PODLIVENI SIR


Magyarul talán öntött sajtnak, öntött túrónak vagy lágy sajtnak tudnám nevezni.
A lényege hogy az édes alvasztás után a megaludt tejet nem kell feltörni-feldarabolni.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2012/01...

sponsored links

Keres?s