Ahonnan a "sajtõrületem" indult - Podliveni sir
sponsored links
Hirtelen nem is tudtam válaszolni a kérdésre, így hát elkezdtem gondolatban visszapergetni az idõt.
Így jutottam el ehhez a sajt féleséghez, amelynek az eredeti neve Podliveni sir vagy nevezik Sváb sajtnak is.
Ez a friss sajt meghatározó terméke a szabadkai tejpiacnak és hazalátogatásaim minden alkalmával igyekeztem belõle bespájzolni kisebb-nagyobb adagot.
Azután utánanéztem hogyan készül.... vettem oltót....kerestem házi tejet.... utánaolvastam a sajtkészítés különbözõ formáinak...és innen már nem volt megállás :-)
És most jöjjön az " elsõ Szerelem"
PODLIVENI SIR
Magyarul talán öntött sajtnak, öntött túrónak vagy lágy sajtnak tudnám nevezni.
A lényege hogy az édes alvasztás után a megaludt tejet nem kell feltörni-feldarabolni.
Hozzávalók: ...